Nieuwsbericht

Knelpunten in de ketensamenwerking besproken tijdens Week van de CE

Profielfoto van Dirk van Deursen
8 februari 2023 | 1 minuut lezen

Tijdens de Week van de Circulaire Economie sprak Dirk van Deursen, Innovatiemanager bij CBM, op verschillende momenten over Matras Recycling Nederland en Wood Loop en de knelpunten waar hij bij deze ketensamenwerkingen tegenaan liep.

Op woensdag 8 februari vonden er twee bijeenkomsten plaatst bij Circl in Amsterdam. Deze zijn hieronder terug te kijken:

Regie in de Circulaire Economie
Dirk van Deursen gaf hier een 5 minuten-pitch over de ketensamenwerking in de matrassenindustrie. Van bewustwording van het probleem (“jaarlijks de Arena tot het dak gevuld met oude matrassen”) naar eigenaarschap en actie vanuit de producenten zelf. Matras Recycling Nederland (MRN) is het voorbeeld van hoe een UPV (Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid) een aanjager kan zijn om de transitie in werking te zetten.

Duurzame doorbraak: de keten om tafel
Bij dit interactieve tafelgesprek heeft Dirk de knelpunten toegelicht waar tegenaan gelopen werd met Wood Loop. Een initiatief geïnitieerd door CBM en gedragen door de keten. Wat lossen we op, hoe betrekken we iedereen erbij en waar lopen we tegenaan? De knelpunten die liggen in eerlijk prijzen (true pricing), systeemverandering en aangepaste wet- en regelgeving. Regelgeving die zich ook niet beperkt tot de Nederlandse grenzen.