Nieuwsbericht

Twee trainingen over communicatie en leiderschap in 2024

Profielfoto van Miranda Oosdijk
23 november 2023 | 2 minuten lezen

We krijgen regelmatig signalen vanuit de gesprekken met onze lidbedrijven dat er behoefte is aan meer ontwikkeling op het gebied van leiderschap en communicatievaardigheden. Daarom bieden we vanuit CBM en Schaven aan Jouw Toekomst twee op maat gemaakte trainingen aan. De ervaringen van de 77 deelnemers van afgelopen periode waren bijzonder positief!

De training Impactvol Leiderschap is ontwikkeld voor iedereen die een team aanstuurt en zijn leiderschapskwaliteiten verder wil ontwikkelen. De tijdsinvestering beslaat 3 dagen verdeeld over 2 maanden op een locatie rondom Utrecht en een telefonische intake van een half uur. Tussentijds krijgen de deelnemers een opdracht om het geleerde in de praktijk direct toe te passen en daarmee ook écht eigen te maken. Na het doorlopen van het programma heb je ontwikkelstappen gemaakt als leider en ben je beter in staat richting te geven aan het team en het bedrijf. Gezamenlijk wordt er gebouwd aan een cultuur waarin mensen gaan voor concrete resultaten, vertrouwen, verantwoordelijkheid en is de organisatie echt een plek waar iedereen graag komt en blijft werken.

In 2024 start op 16 januari een nieuwe groep; hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan. De eerstvolgende training start in september 2024. De kosten zijn € 1350,- per deelnemer. Voor medewerkers in onze branche is een scholingssubsidie beschikbaar van € 1000,- per medewerker per jaar.  Deze kan worden aangevraagd mits je voldoet aan de voorwaarden.

Ook wordt de training “Als je kunt begrijpen word je beter begrepen” aangeboden. Voor veel ondernemers en leidinggevenden is de volgende schets misschien herkenbaar: een medewerker presteert onvoldoende of de onderlinge samenwerking in een team loopt niet goed. Je gaat met de medewerker(s) om tafel en op basis van jouw gevoel en inschatting van de situatie, formuleer je een oplossing. Je communiceert en maakt afspraken die kortstondig werken, maar bereikt niet het gewenste effect op de langere termijn. Deze training bestaat uit 4 opleidingsdagen, gecombineerd met coaching. Het start met een assessment (iWam) gericht op inzicht krijgen in je eigen handelen. Je leert hoe je het handelen van anderen kunt herkennen en hoe je verandering kunt realiseren om tot structurele verbeteringen op de lange termijn te komen. Bovendien lukt het je om collega’s maximaal in hun kracht te zetten door hen op de juiste manier te benaderen. 

De vier opleidingsdagen vinden verspreid over een periode van drie maanden plaats. De eerstvolgende training start 12 januari 2024. Je kunt je hiervoor aanmelden bij één van de adviseurs. De kosten voor deze training zijn € 2.500,- inclusief vragenlijst en rapport met persoonlijk profiel én tussentijdse begeleiding. Voor medewerkers is eventueel persoonlijk ontwikkel budget beschikbaar.

Voor meer informatie of deelname kun je contact opnemen met één van de adviseurs duurzame inzetbaarheid.