Arbeidsomstandigheden

Alle bedrijven in Nederland die iemand in dienst hebben, moeten voldoen aan de Arbowet. Doel van de Arbowet is het bevorderen van goede arbeidsomstandigheden en het voorkomen van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat is in het belang van zowel werkgever als werknemer.

Arbeidsomstandigheden

Cao & pensioen

CBM onderhandelt namens onze lidbedrijven over de cao voor onze branche. In de cao staan ontwikkeling van mensen, veilig en gezond werken en goede arbeidsvoorwaarden centraal zodat bedrijven optimaal kunnen produceren. Hiermee maken we ons ook hard voor een goed pensioen. We vinden het belangrijk dat mensen ook na hun werkzame leven verzekerd zijn van een passend inkomen. 

Cao & pensioen

Duurzame inzetbaarheid

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid draagt bij aan het succesvol ondernemen van bedrijven in onze branche, omdat het de productiviteit van werknemers helpt te verhogen, bijdraagt aan preventie van verzuim en helpt om de instroom van personeel te bevorderen en uitstroom te beperken door het stimuleren en faciliteren van goed werkgeverschap.

Duurzame inzetbaarheid

Juridische zaken

Juridisch advies nodig? De juristen van CBM adviseren je over de meest uiteenlopende vraagstukken. Je kunt bij ons terecht met vragen over arbeidsrecht, algemene voorwaarden, contractbeoordelingen, informatie over privacy zaken, modelovereenkomsten en meer. Heldere en praktische adviezen op maat, dat is waar je op kunt rekenen. En waar nodig onderhandelen wij samen met of namens jou met een tegenpartij en verzorgen we de juridische correspondentie. 

Juridische zaken

Ledenadvies

Dat elke ondernemer een duizendpoot is, betekent niet dat je álles alleen moet doen. De meeste Mkb’ers hebben geen eigen jurist of HR-expert in huis. Die rol vervult CBM graag voor je. Wij zijn het hoofdkantoor voor onze leden. Voor hulp op wat voor gebied dan ook -van arbo tot marketing en van juridische zaken tot ondernemen in het buitenland- bel ons!

Ledenadvies

Leden en relaties

De variëteit in de ledenkring is groot: interieurbouwers, woonmeubelfabrikanten en toeleveranciers van halffabricaten die een meubelgerelateerde bewerking verrichten, zijn aangesloten. Maar ook groothandelsbedrijven in meubelen en fabrikanten van grafkisten, scheidingswanden, stellingen, deuren, systeemplafonds en schilderijlijsten kunnen zich aansluiten bij CBM. Daarnaast kunnen CBM-leden terecht bij onze business partners voor een gevarieerd aanbod aan diensten en producten.

Leden en relaties

Milieu, duurzaamheid en innovatie

Milieu en duurzaamheid (of MVO) zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden. CBM geeft op deze plek inzicht in de verplichtingen op dit gebied voor onze branche, biedt hulp bij verduurzaming -denk aan advies en collectieve inkoop van energie- en inspireert middels initiatieven op het gebied van hout- en matrasrecycling. Zo dragen ook wij bij aan de landelijke ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn.

Milieu, duurzaamheid en innovatie

Samen opleiden en ontwikkelen

Opleiden en ontwikkelen zijn voor elk vak van belang. Zo blijf je voorbereid op de vragen van morgen en word je steeds beter in jouw beroep. Alle spelers in onze sector spelen een rol in het proces van een leven lang leren. Ieder levert een eigen bijdrage: de ondernemer, de medewerker én de branchevereniging.

Samen opleiden en ontwikkelen