Nieuwsbericht

Pensioenfonds Meubel wordt ‘Oak Pensioen’

Profielfoto van Dick Roodenrijs
15 juni 2023 | 1 minuut lezen

Bron: PensioenPro via FD

Pensioenfonds Meubel heet vanaf juli ‘Oak Pensioen’. Het fonds had behoefte aan een meer universeel toepasbare naam, omdat het meer sectoren bedient dan de meubelindustrie.

Bij de gesprekken over aansluiting van pensioenfonds Houthandel bij Meubel, in 2019, werd al gesproken over een nieuwe naam, verklaart uitvoerend bestuurder Peter Priester. Toen lukte het niet om een bevredigende naam te vinden en het thema sneeuwde onder in de fusiedrukte. Het idee bleef wel op de agenda staan, omdat ook in de sectoren tentoonstellingsbouw en orgelbouw – aangesloten sinds respectievelijk 1998 en 2002 – de wens leefde voor een andere, algemenere naam. 

Robuust en vol karakter
Pensioenfonds Meubel kiest ‘Oak’, Engels voor ‘eik’. Dat is een knipoog naar de oorsprong van het fonds, aldus de toelichting die het bestuur naar de sociale partners heeft gestuurd. Eikenhout is immers een veel gebruikt materiaal voor meubelen.

De handelsnaam van het fonds verandert per 1 juli. De website wordt per 4 juli vernieuwd. De statutaire naam van het fonds, nu nog ‘Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven’, wijzigt per 1 januari 2024.

Lees het volledige artikel op pensioenpro.nl/pensioenfonds-meubel-wordt-oak-pensioen