Nieuwsbericht

Koninklijke CBM genomineerd voor de Mans Lejeune Award 2024

Profielfoto van Kees Hoogendijk
19 september 2024 | 1 minuut lezen

Met trots delen wij dat CBM is genomineerd voor de Mans Lejeune Award 2024! Een erkenning voor onze organisatie op het gebied van succesvolle samenwerking in duurzaamheid. CBM is genomineerd voor de initiatieven Wood Loop en Matras Recycling Nederland. 

Wood Loop
Ook met de beste wil kun je als individueel bedrijf de recyclecyclus niet verbeteren. Alleen als keten kunnen we dat. Daarom hebben Koninklijke CBM, Baars & Bloemhoff en Unilin Panels samen Stichting Wood Loop opgericht: een innovatieve organisatie die elke meubelmaker of houtverwerker – van klein tot groot – in staat stelt om spaanplaat, MDF en overig AB-hout gemakkelijk, aantoonbaar én betaalbaar te recyclen voor nieuwe spaanplaten. 

Net als de afvalverwerkers voert Wood Loop resthout voor je af. Echter levert het resthout van Wood Loop-deelnemers een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot op. Dat komt doordat Wood Loop de rollen en retour-logistiek in de recyclecyclus veel slimmer organiseert.

MRN (Matras Recycling Nederland)
Elk jaar eindigen er meer dan anderhalf miljoen matrassen op de afvalstapel. Dat is ruim 30.000 ton afval per jaar. Zonde en onnodig, want matrassen zijn goed te recyclen. Veel mensen weten niet dat je van oude matrassen nieuwe dingen kunt maken zoals judomatten, isolatie voor huizen en dempende vloeren bij speeltuinen. Sinds 1 januari 2022

  • zijn matrasfabrikanten en -importeurs verplicht een afvalbeheerbijdrage te betalen over alle consumentenmatrassen;
  • hebben inzamelaars van matrassen - denk aan gemeenten, afvalbedrijven en retailers - recht op een vergoeding.

Stichting MRN, waarvan CBM de uitvoeringsorganisatie is, zorgt hiervoor. Samen maken we de keten circulair. Van productie en import tot inzameling en recycling. Een nieuw leven voor elk matras.

Mans Lejeune Award 2024
De winnaar wordt op 31 oktober 2024 in Den Haag tijdens het Jubileumcongres van @Lejeune Association Management bekendgemaakt.