Er is subsidie voor ondernemers die producten en materialen opnieuw willen gebruiken, repareren of recyclen. Vanaf 30 januari kunnen ze deze subsidie aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Afgelopen week vond het DNA Verenigingscongres 2024 plaats. Dit jaar stond het congres in het teken van Energie voor de toekomst. Hoe bereid je je als verenigingen voor, welke actieve rol speel je in maatschappelijke vraagstukken en hoe ga je om met trends en ontwikkelingen? Een van de sprekers was Koninklijke CBM directeur Kees Hoogendijk.
Op donderdag 10 oktober 2024 vindt het jaarlijkse Transitiecafé van de Transitieagenda Consumptiegoederen plaats. Coalities, ketensamenwerkingen, allianties: verschillende koplopers starten samenwerkingen om afvalstromen van bijvoorbeeld e-waste te verminderen. Hoe doen ze dit? En hoe sluit je hier als ondernemer bij aan?
Met trots delen wij dat we zijn genomineerd voor de Mans Lejeune Award 2024! Een erkenning voor onze organisatie op het gebied van succesvolle samenwerking in duurzaamheid. CBM is genomineerd voor de initiatieven Wood Loop en MRN (Matras Recycling Nederland.
In de meubel- en interieurbouw werken we met allerlei materialen die niet altijd gemakkelijk te recyclen zijn, met name omdat we ze vaak combineren. Wil jij met jouw organisatie aan de slag met het circulair (her)ontwerpen van jouw product of businessmodel? Dan is de CIRCO track meubels & interieur wat voor jou.
Ondernemers kunnen vanaf 10 september 2024 de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) weer aanvragen. Twijfel je nog over een windturbine, warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen? Meld in ieder geval je project bij de RVO.
Het is vandaag Earth Overshoot Day: vanaf vandaag tot het einde van het jaar verbruikt de wereldbevolking meer dan onze planeet in een jaar aan grondstoffen en diensten kan leveren. Daar maken we ons als branchevereniging zorgen over! We hopen met (circulaire) initiatieven als MRN en Wood Loop bij te dragen aan het terugdringen van deze datum. De...
Op 31 mei klonk op het kantoor van Koninklijke CBM het startsein voor ketenregieproject Circulair Plaatmateriaal. Dit project brengt meubelmakers en interieurbouwers samen met het doel om 50% minder afval te veroorzaken, de levensduur van grondstoffen te verlengen en deze bovendien terug te brengen in de kringloop. Het ketendoorbraakproject beoogt op...
Deze week gaat de Ecodesign richtlijn voor duurzame producten (ESPR) definitief van kracht. Daarmee wordt het op de markt brengen van duurzame meubelen vanaf nu de wettelijke norm in Europa. De richtlijn is bedoeld om ervoor te zorgen dat duurzame producten de norm worden, producten langer meegaan, gemakkelijker te repareren en te recyclen zijn.
Ontwikkel of onderzoek je de mogelijkheden om een product, dienst, of proces meer circulair te maken? Ontdek hoe je jouw innovatie verder kunt brengen met de subsidie Kennis en Innovatie Agenda - Circulaire Eco