Nieuwsbericht

Webinar TEK-vaststelling van RVO

Profielfoto van Kees Hoogendijk
1 februari 2024 | 1 minuut lezen

Vanaf maart begint RVO met de vaststelling voor de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Dit is het proces om je definitieve subsidie te berekenen. Wil je meer uitleg over dit proces? Meld je dan aan voor het RVO-webinar op 13 februari van 10.00 tot 11.00 uur.

Tijdens het webinar vertellen RVO-deskundigen hoe het vaststellingsproces verloopt. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen. Aanmelden kan via de RVO-website. Komt het tijdstip je niet uit? Meld je dan toch aan, je ontvangt dan naderhand een link om het webinar terug te kijken.

Voorlopige modelprijzen bekend
De definitieve TEK-subsidie wordt berekend met de modelprijzen gas en elektriciteit van 2023. Deze modelprijzen zijn afgeleid van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De voorlopige modelprijzen 2023 zijn bekend. Rond half februari worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt.
•    De voorlopige modelprijs gas 2023 is € 1,36 
•    De voorlopige modelprijs elektriciteit 2023 is € 0,36 
Let op: dit zijn voorlopige bedragen, de modelprijzen kunnen nog wijzigen.

Rekentool: bereken alvast je subsidie
Op de website van RVO is een rekentool beschikbaar. Deze tool geeft een indicatie van uw subsidie.  De rekentool is gebaseerd op de voorlopige modelprijzen. Zodra de definitieve modelprijzen bekend zijn, past RVO de rekentool aan.
Let op: de rekentool geeft een indicatie. Hieraan zijn geen rechten te ontlenen.

Terugbetalen 
Blijkt uit de berekening dat je te veel voorschot ontving? Dan betaal je (een deel van) het voorschot terug. Terugbetalen kan lastig zijn. Daarom heeft RVO ruime terugbetaalmogelijkheden. Ook is een persoonlijke betalingsregeling mogelijk. Lees meer hierover op de website van RVO.