Het medewerkerstevredenheidsonderzoek
Medewerkers die tevreden zijn over hun werk, de werkomgeving en de organisatie, presteren beter en dragen bij aan het succes je bedrijf. Om inzicht te krijgen in deze tevredenheid en ter verbetering van organisaties wordt vaak het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) als meetinstrument ingezet.
Wat meet je precies?
Een MTO is een goede indicator om te meten hoe medewerkers in de organisatie staan. Denk aan tevredenheid, betrokkenheid, motivatie, loyaliteit en de gevolgen hiervan zoals de werksfeer, het verloop, het verzuim, de effectiviteit, de kwaliteit, de efficiëntie, de klantgerichtheid en de productiviteit. Daarnaast geeft zo’n onderzoek een beeld van de prestaties van jouw organisatie en de manier van leidinggeven.
In de Arbowet (sinds 2007) worden werkdruk, werkstress en ongewenst gedrag beschouwd als psychosociale arbeidsbelasting, risico’s die ook zijn opgenomen in de branche RI&E. Het MTO kan bijdragen om niet alleen de fysieke arbeidsomstandigheden maar ook de minder goed zichtbare werkomstandigheden zoals stress, werksfeer en beleving in kaart te brengen.
MTO via Moodindicator
Een MTO hoef je niet zelf op te stellen of uit te voeren. CBM heeft op basis van goede ervaringen en referenties uit de branche samenwerkingsafspraken gemaakt met Moodindicator. Zij kennen onze branche en bieden praktische, valide tools aan waarbij je kunt rekenen op maatwerk advies en goede begeleiding, zodat jouw MTO ook past bij jouw wensen en medewerkers. De tool van dit bedrijf is gebruiksvriendelijk en bestaat uit een zelf te beheren dashboard waarmee je online, aan de hand van laagdrempelige vragen, inzicht krijgt in wat er leeft én waar verbeteringen zitten. Speciaal voor CBM leden biedt Moodindicator kortingsmogelijkheden.
Voor het houden van een MTO kun je subsidie aanvragen. Via subsidieregeling duurzame inzetbaarheid voor bedrijven kun je tot maximaal € 2.500,- subsidie per jaar ontvangen.
Interesse? Neem gerust contact met ons op.