Nieuwsbericht

Waar sta jij op de duurzaamheidsladder?

Profielfoto van Dirk van Deursen
21 september 2023 | 1 minuut lezen

In het kader van de transitie naar een circulaire economie versturen wij binnenkort een enquête over dit onderwerp. Het doel van deze enquête is om de huidige positie van onze leden op de duurzaamheidsladder (9-R ladder) te analyseren en te begrijpen waar ze zich bevinden in de circulaire transitie. Dit initiatief heeft niet alleen betrekking op individuele bedrijven, maar brengt ook de algehele stand van zaken binnen de branche in kaart.

De duurzaamheidsladder, 9-R ladder, vertegenwoordigt een hiërarchie van strategieën voor afvalbeheer en biedt een raamwerk voor organisaties om hun afvalbeheer te verbeteren en bij te dragen aan een meer circulaire economie.

De enquête is van belang voor ons om verschillende redenen. Ten eerste biedt het inzicht in de mate waarin onze leden momenteel bezig zijn met duurzaamheid en circulariteit. Dit stelt ons in staat om gerichte ondersteuning en begeleiding te bieden aan bedrijven die hun inspanningen op dit gebied willen intensiveren. Daarnaast draagt het verzamelen van gegevens over de positie op de ladder bij aan het creëren van bewustzijn en het bevorderen van best practices binnen de sector.

Het stelt de branche in staat om gezamenlijke doelen vast te stellen en collectieve actie te ondernemen om de overgang naar een meer circulaire economie te versnellen.

Binnenkort ontvangen jullie de enquête.