Nieuwsbericht

Vrijdag 1 maart is het nationale Complimentendag

Profielfoto van Anouk van Stipriaan
29 februari 2024 | 1 minuut lezen

Een mooie dag om eens stil te staan bij waarom je jouw medewerkers een compliment zou kunnen geven. Het geven van complimenten kan bijdragen aan werkgeluk en medewerkers het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden.

Op onze website staan kaarten om te downloaden waarmee je complimenten kan geven aan werknemers.

Een paar praktische tips voor een goed compliment aan een medewerker:

  • In plaats van een algemeen bericht in de whatsapp groep “goed gewerkt mannen” – wat natuurlijk ook gezegd mag worden, is een compliment veel effectiever als je het specifiek en persoonlijk maakt zoals: “fijn dat je dat probleem meteen hebt opgelost zodat we weer verder konden met het project”.
  • 1 maart is nationale complimentendag, maar een compliment mag natuurlijk heel regelmatig gegeven worden. Ken je de compliment en correctie balans? Tegenover elke correctie (kritische feedback bijvoorbeeld) heb je 3 complimenten nodig om de balans te herstellen.

Download de kaarten om uit te printen, verstuur ze digitaal met een persoonlijk bericht erbij, of print ze uit en nodig de medewerkers uit om een collega een compliment te geven.

Wil je meer weten, of tips nodig? Neem contact op met één van de adviseurs van Schaven aan Jouw Toekomst; info@schavenaanjouwtoekomst.nl