Nieuwsbericht

Succesvolle tweede Kennissessie Pensioen

Profielfoto van Anouk van Stipriaan
24 mei 2023 | 1 minuut lezen

Op dinsdag 23 mei vond de tweede editie van de Kennissessie Pensioen plaats met presentaties van Ellen Bijnsdorp (Pensioenfonds meubel) en toelichting van Dick Roodenrijs (CBM) over regelingen in onze cao, 58+ regeling, RVU en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van pensioen. Er was tijdens de sessie genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp.

Pensioen is een belangrijk onderwerp dat door veel mensen ingewikkeld wordt gevonden of een ‘ver van mijn bed show’. Terwijl het een waardevolle arbeidsvoorwaarde is voor werknemers in de branche. Als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket kan het helpen om medewerkers aan te trekken op de krappe arbeidsmarkt of om medewerkers te binden en boeien. Daarnaast zijn er ook ruim vóór de pensioenleeftijd life-events die impact kunnen hebben op je pensioen en keuzes die werknemers kunnen of moeten maken.

58+ regeling
In de cao Meubelindustrie en Interieurbouw is een 58+ regeling opgenomen die als doelstelling heeft oudere werknemers in staat te stellen vitaal de eindstreep te halen: door een dag minder te werken met inzet van verlofdagen, maar wel met behoud van volledige pensioenopbouw. Deze regeling roept soms vragen op bijvoorbeeld over de toepassing ervan.
Dick Roodenrijs heeft hier toelichting op gegeven en vragen beantwoord. Voor de uitvoering van de regeling heeft hij een kalender en een rekenmodule ontwikkeld. Deze zijn te vinden op cbm.nl/cao/pensioen

Nieuwe pensioenstelsel
Ter afsluiting van de bijeenkomst heeft Dick Roodenrijs een vooruitblik gegeven op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de pensioenregeling. Deze ontwikkelingen liggen nog niet vast maar er is een indruk gegeven van de toekomstige regeling en de wijzigingen die ons te wachten staan.

Kennissessie op locatie
Het event was nu gericht op werkgevers, maar Ellen Bijnsdorp geeft ook regelmatig presentaties in-company voor werknemers. Mocht je hier interesse in hebben, of heb je andere vragen rondom het onderwerp,  neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid: Anouk van Stipriaan en Miranda Oosdijk.

Op 12 oktober vind eenzelfde bijeenkomst plaats in Apeldoorn.


Ellen Bijnsdorp (Pensioenfonds meubel) aan het woord


Dick Roodenrijs (CBM) aan het woord