Nieuwsbericht

Training “Als je kunt begrijpen, word je beter begrepen”

Profielfoto van Miranda Oosdijk
20 maart 2024 | 2 minuten lezen

Vanwege succes wordt de training speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouwbranche “Als je kunt begrijpen, word je beter begrepen” opnieuw aangeboden aan ondernemers en leidinggevenden. Het doel is eigen verantwoordelijkheid te stimuleren én meer werkplezier te bereiken door een gerichte communicatiemethode en specifiek taalgebruik. De training wordt gegeven door bureau Inzigd, een trainingsbureau met jarenlange ervaring, in samenwerking met Teun Kooken, een jonge ondernemer uit de branche.

Uitdagingen in een team, daar hebben alle leidinggevenden wel eens mee te maken. Collega’s presteren niet zoals je zou willen of de samenwerking laat te wensen over. Herken je dat? Het kan een flinke klus zijn om hier oplossingen voor te vinden. Je wilt de situatie graag verbeteren, maar weet niet goed waar te beginnen.

De training van Inzigd biedt inzicht
Gelukkig is er een effectieve manier om deze uitdagingen in de communicatie aan te pakken. De training van Inzigd is een gerichte communicatietraining, voor iedereen die zijn vaardigheden op dit vlak op een praktische manier wil verbeteren. Een gemotiveerd team heeft betrekking op iedereen. Ook in onze branche is het samenwerken tussen verschillende afdelingen niet altijd vanzelfsprekend en efficiënt en het kan een uitdaging zijn om eenheid te creëren tussen alle medewerkers. De training van Inzigd geeft handvatten om dit te verbeteren. 

Het doel van de training
De juiste persoon op de juiste manier aanspreken zodat deze uiteindelijk op de juiste plaats komt. Dat is het voornaamste doel van de training. Dit bereik je alleen maar door de ander te begrijpen. Als je eerst begrijpt hoe je zelf op bepaalde situaties reageert, kun je beter begrijpen waarom anderen op een bepaalde manier reageren. Dankzij effectieve communicatie kun je bereiken dat een team optimaal functioneert en presteert. Door de juiste persoon op een plek te zetten die aansluit bij zijn motivatie en houding vergroot je de teamprestatie en het werkplezier. 

Een effectieve communicatiestrategie
Tijdens de training van Inzigd leer je wat effectieve communicatiestrategieën zijn en hoe je deze effectief inzet. Je leert de juiste vragen te stellen. Zo komen collega’s zonder dat zij dit beseffen, zelf met een voorstel als oplossing. Dat is natuurlijk veel nuttiger dan uit gemak om een oplossing vragen. Taalgebruik is echt een heel belangrijk onderdeel. Tijdens de training ontdek je hoe belangrijk taalgebruik en het kiezen van de juiste woorden is. Simpele woorden hebben grote invloed. Het draagt bij aan begrip van en voor je collega’s. Het maakt je team bewust van hun verantwoordelijkheden. 

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden? Er is nog plek in de 4-daagse training inclusief coaching op onderstaande data:

  • Vrijdag 17-5-2024
  • Vrijdag 31-5-2024
  • Vrijdag 7-6-2024
  • Vrijdag 28-6-2024

Investeer in de toekomst van jezelf, je team en bedrijf en ontdek de kracht en effectiviteit van gerichte communicatie.

Wil je meer weten? Neem contact op met één van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid: Anouk van Stipriaan, Miranda Oosdijk of Reanne Creyghton.