Nieuwsbericht

Kennissessie Vitaal Leiderschap

Profielfoto van Anouk van Stipriaan
12 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Op 28 september vond in Utrecht de HR kennissessie plaats met als onderwerp Vitaal Leiderschap. Daniel Krikke van Nederlands expertisecentrum Vitaliteit (NEV) nam ons mee in de theorie en de uitvoering over “het maximale uit de medewerkers halen door het gesprek op de juiste manier en over de juiste onderwerpen met ze aan te gaan”.

Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een model met 7 pijlers van vitaliteit; een benadering die naar alle aspecten van welzijn kijkt en is gebaseerd op de principes van neurobiologie, positieve psychologie en systeemwetenschap. Door op de 7 pijlers heel kort te vragen hoe het ervoor staat, krijg je snel een beeld van waar de risico’s zitten voor een individu, maar zeker ook waar ontwikkelkansen zijn.

Deze humorvolle en interessante sessie heeft alle deelnemers nieuwe inzichten gegeven over hoe je een medewerker kan benaderen en in beweging kan krijgen om zich te ontwikkelen. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met één van de adviseurs duurzame inzetbaarheid.


De 7 pijlers van vitaliteit (bron: NEV)