Nieuwsbericht

Wood Loop winnaar Circular Awards 2024!

Profielfoto van Dirk van Deursen
14 maart 2024 | 2 minuten lezen

Vandaag is Wood Loop uitgeroepen als winnaar van de Circular Chain Award 2024 tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) in De Vasim in Nijmegen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen overhandigde de Award aan Dirk van Deursen die namens Koninklijke CBM een grote rol heeft gespeeld in de realisatie van Wood Loop.

Circular Awards
De Circular Awards worden toegekend aan innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die een buitengewone bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie. In de categorie Circulair Chain Award ligt de focus op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen. CBM ziet de Award als een mooie waardering voor de inzet om de meubelindustrie en interieurbouw circulair te maken en onze MKB-ondernemers mee te nemen in de circulaire transitie.

Op basis van criteria als circulariteit in de strategie, gemaakte impact, samenwerkingen met anderen in de keten en het businessmodel heeft een vakjury bestaande uit gerenommeerde experts de kanshebbers gekozen. De finalisten pitchten per video vooraf en op de NCCE. Door middel van stemmen is Wood Loop als winnaar gekozen.

Wood Loop
Wood Loop is een ketensamenwerking tussen branchevereniging Koninklijke CBM, houtleverancier Baars & Bloemhoff en producent Unilin Panels uit België. Het doel van stichting Wood Loop is om via de meest efficiënte én kortste route, houtresten bij alle meubelmakers en interieurbouwers in Nederland op te halen en aantoonbaar te laten recyclen. De Interieurbouw en Meubelindustrie verwerkt circa 635 kiloton aan Spaanplaat, MDF en AB-hout per jaar. Sinds kort is het nu ook mogelijk om MDF te recyclen. Voorheen kon dat nog niet. MDF is zo’n 32% van de totale afvalhoutstroom (635 kiloton) die jaarlijks verwerkt wordt in de productie van meubels en interieurs. Meer informatie: www.wood-loop.nl.

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024
Onder anderen staatssecretaris Vivianne Heijnen en Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, spraken tijdens de conferentie. Staatssecretaris Vivianne Heijnen bezocht eind oktober Wood Loop-deelnemer Domburg Bodegraven. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft ook een toespraak gehouden.

Over het Versnellingshuis
Het Versnellingshuis is organisator van de Week van de Circulaire Economie en helpt ondernemers stappen te zetten in de circulaire economie. Dat doen ze door te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met expertise en kennis. Het Versnellingshuis is een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten ze een groot netwerk van andere partijen, loketten en hubs, waaronder RVO.nl.


Winnaars Circular Awards 2024