Nieuwsbericht

Nieuwe inzichten tijdens Kennissessie Geldzaken

Profielfoto van Miranda Oosdijk
26 januari 2023 | 1 minuut lezen

Op 24 januari jl. vond de Kennissessie ‘In Gesprek over Geld’ plaats in Utrecht. Een actueel thema met de huidige inflatie en onzekerheid over de energierekening. CBM organiseerde de bijeenkomst in samenwerking met CNV Geldzorg voor HR-managers en leidinggevenden.

Al vanaf 2020 wordt de dienstverlening van CNV Geldzorg aangeboden onder de vlag van Schaven aan jouw Toekomst. Het thema geldzaken, en dan met name geldzorgen, is namelijk van grote invloed op de duurzame inzetbaarheid van een medewerker. Als iemand de zaken niet meer op orde heeft leidt dat tot stress, met mogelijk verzuim tot gevolg. In de afgelopen maanden merkten onze adviseurs duurzame inzetbaarheid dat er meer vragen kwamen over dit onderwerp; medewerkers die aangaven dat ze moeite hebben rond te komen, maar ook de HR-medewerkers die hier proactief op willen anticiperen.

Twee trainers vanuit CNV Geldzorg hebben tijdens een interactieve presentatie de aanwezigen nieuwe inzichten gegeven over hoe je geldzorgen signaleert en bovenal hoe je op een goede manier het gesprek aangaat met iemand. Het blijft namelijk een lastig onderwerp voor medewerkers om op het werk te bespreken. En dat terwijl het zoveel impact kan hebben op het functioneren.

Omdat tijdens de sessie weer duidelijk werd dat een goede dialoog is waar het om draait, was het een mooie gelegenheid om vanuit Schaven aan jouw Toekomst de nieuwe gesprekskaarten aan de aanwezigen mee te geven. Dit is een blik met kaarten waar allerlei (open) vragen op staan, bedoeld om het gesprek met de medewerkers of collega’s onderling op gang te brengen.

Wil je meer weten over de beschikbare dienstverlening rondom geldzaken of wil je ook graag de gesprekskaarten ontvangen? Neem dan contact op met adviseurs Anouk van Stipriaan of Miranda Oosdijk.