Nieuwsbericht

NIS2: Nieuwe wet voor digitale veiligheid

Profielfoto van Loesje Overbeke
29 juni 2023 | 1 minuut lezen

Samen Digitaal Veilig helpt niet alleen met het nemen van concrete stappen ter verbetering van de digitale veiligheid van ondernemers, maar informeert ook over belangrijke toekomstige ontwikkelingen. Eén van die belangrijke ontwikkelingen is de aankondiging van NIS2 wetgeving.  

Vanuit Europa is op 10 november 2022 een nieuwe richtlijn aangekondigd: NIS2, met wettelijke verplichtingen. Net als bij de AVG moeten een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. De ingangsdatum: 18 oktober 2024.

Deze nieuwe wetgeving is verplicht voor essentiële en belangrijke bedrijven. Die zullen zichzelf op een hoog niveau cyberveilig moeten maken. Tevens hebben zij zorgplicht in de toeleveringsketen. Simpel weg gezegd: zij gaan de bedrijven die aan hen leveren ook een aantal cybersecurity maatregelen opleggen. Hoeveel maatregelen en hoe zwaar die zullen zijn is afhankelijk van de risicoanalyse.

Er is al veel over deze nieuwe wet geschreven, maar op welke manier krijgen ondernemers met deze wet te maken? En wat is de laatste stand van zaken? We zorgen ervoor dat je weer helemaal op de hoogte bent.  Op dinsdag 5 september vindt er tussen 10.00 en 11.00 uur een informatieve online sessie plaats, waarin we een overview geven van de wet en laten zien hoe dit van invloed kan zijn op ondernemers.

Aanmelden kan via deze link.

Kijk ook op onze partnerpagina samendigitaalveilig.nl/cbm.