Nieuwsbericht

Update cao-onderhandelingen

Profielfoto van Dick Roodenrijs
30 november 2023 | 1 minuut lezen

Afgelopen donderdag 23 november, zijn sociale partners voor de derde keer bij elkaar gekomen om te praten over een nieuwe cao. Er zijn pogingen ondernomen om tot concrete afspraken te komen, waarbij uiteraard de loonparagraaf een belangrijk issue was. Ondanks meerdere schorsingen zijn de verschillen nog niet overbrugd. Beide partijen hebben wel bewogen op de oorspronkelijke voorstellen en de gesprekken zijn in goede sfeer verlopen.

CBM heeft een bod gedaan van 5% per 1 januari 2024 en € 33,33 per maand vanaf 1 mei 2024, bij elkaar gemiddeld structureel 6% op jaarbasis voor een cao voor een jaar. FNV en CNV hebben voorgesteld om per 1 januari 2024 de maandlonen te verhogen met € 50 en 4% en per 1 april 2024 nog een keer 4%. Dat komt neer op gemiddeld ongeveer 10% op jaarbasis voor een cao van een jaar.

Op 12 december staat de volgende onderhandelingsronde gepland en gaan we proberen de aanzienlijke verschillen te overbruggen. CBM blijft daarbij streven naar een cao met concurrerende arbeidsvoorwaarden, maar ook een cao die bijdraagt aan de versterking van de (bedrijfs)economische positie, het concurrentievermogen van de sector en de continuïteit van bedrijven.