Nieuwsbericht

Optimaliseer de Employee Experience

Profielfoto van Miranda Oosdijk
18 januari 2024 | 2 minuten lezen

Optimaliseer de Employee Experience met een medewerkers tevredenheids onderzoek (MTO).

Medewerkers die tevreden zijn over hun werk, de werkomgeving en de organisatie presteren beter en dragen bij aan het succes van de onderneming. Om die tevredenheid te meten en vervolgens te kunnen verbeteren, wordt vaak het MTO ingezet. Hiermee wordt ook de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers bevordert.

Een MTO is een goede indicator om realtime te meten hoe medewerkers in de organisatie staan (tevredenheid, betrokkenheid, motivatie, loyaliteit) en wat de gevolgen hiervan zijn (werksfeer, verloop, verzuim, effectiviteit, efficiëntie, klantgerichtheid en productiviteit). Om een helder beeld van de werkelijke werknemers ervaring, de Employee Experience, en de prestaties van uw organisatie, zoals de manier van leidinggeven, te krijgen, bieden wij een praktisch, overzichtelijk dashboard aan. 

CBM werkt inmiddels al enkele jaren hierin samen met Moodindicator. Wij hebben een gemeenschappelijke visie om het MTO actief in te zetten en daarmee de Employee Experience te versterken en duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Door gericht te kunnen sturen op data kun je veranderingen volgen en duurzaam inbedden in je organisatie. Een groot scala aan bedrijven met duizenden medewerkers zetten de tools van Moodindicator dagelijks in.

Met een MTO laat je zien dat je de stem van je medewerkers belangrijk vindt. Medewerkers voelen zich hierdoor gehoord en betrokken. Verschillende onderzoeken tonen aan dat betrokken en tevreden medewerkers een positieve invloed op de jaaromzet hebben en bijdragen aan een positief bedrijfsimago. Tevredenheid op de werkvloer draagt ook bij aan een hogere flexibiliteit en productiviteit minder productieverlies, lager ziekteverzuim, minder ongewenst gedrag en verloop en meer klantvriendelijkheid. Medewerkers doen net dat stapje meer omdat zij graag een bijdrage leveren aan het succes van de organisatie.

Waarborg anonimiteit
Een MTO is pas effectief als er iets met de resultaten gebeurt. Het is daarom belangrijk om de cijfers, feiten en meningen uit het onderzoek om te zetten in concrete acties op het gebied van bedrijfsbeleid, personeelsmanagement en strategie. Bijvoorbeeld het oppakken van zaken als stijl van leidinggeven, personeelsbeoordeling, loopbaankansen en werkdruk. Verder is het noodzakelijk dat er een hoge respons is om representatieve data te verzamelen. Wanneer medewerkers zich geroepen en vrij voelen om de tijd te nemen om de vragen goed en eerlijk te beantwoorden is waarborging van de anonimiteit een basisvoorwaarde. Alleen dan zal de werkelijke hartslag van de organisatie zichtbaar worden.

Member Benefits
Profiteer nu van de exclusieve aanbieding bij Moodindicator: naast 10% CBM lidmaatschapskorting, ontvangt u bij afname van een MTO 3 maanden lang gratis monitoring van de verbeteracties. Ontdek de kracht van continue groei, verhoging van de duurzame inzetbaarheid en optimaliseer de Employee Experience in jouw organisatie.