Samen sterk voor de interieurbouw en meubelindustrie

CBM is het verlengstuk van jouw bedrijf. Wij zijn jouw externe HR-afdeling, brengen vraag en aanbod samen, lobbyen voor belangen van de branche, zorgen voor collectieve inkoop van verzekeringen!

Thema's

Arbeidsrisico's
Arbeidsrisico's

Als werkgever ben je verplicht een goed arbeidsomstandighedenbeleid te voeren. Onderdeel daarvan is het in kaart te brengen van de risico’s van het werk. In de meubelindustrie en interieurbouw vallen onder meer machineveiligheid, gevaarlijke stoffen (houtstof, lakken, lijmen, beitsen, kwartsstof), en fysieke belasting onder de mogelijke risico’s. Lees alles over de risico's en eventuele maatregelen op de pagina's onder Onderwerpen.

1 vraag
Arbobeleid
Arbobeleid

Arbobeleid is het beleid dat je binnen jouw bedrijf op het gebied van arbeidsomstandigheden voert. Een goed arbobeleid leidt tot duurzame inzetbaarheid en verhoogde productiviteit: het beperkt de gezondheidsrisico’s, vermindert het ziekteverzuim en bevordert de re-integratie. Het arbobeleid moet in ieder geval een aantal onderdelen bevatten, namelijk de RI&E, een contract met een Arbodienst, het hebben van een preventiemedewerker en een BHV-organisatie, medewerkers moeten toegang hebben tot een Arbodeskundige en werknemers moet een periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) worden aangeboden. 

2 vragen
Goed werkgeverschap
Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap helpt (nieuwe) medewerkers aan te trekken, te binden en te boeien. Ook in de krappe arbeidsmarkt waar we nu mee te maken hebben. Goed werkgeverschap draait om aandacht voor een prettige cultuur en fysieke en sociaal veilige werkomgeving én over goede arbeidsvoorwaarden. Goed werkgeverschap is niet vrijblijvend. Bepaalde aspecten worden verplicht vanuit de Arbowet. Er zijn verschillende manieren en middelen om hier invulling aan te geven. CBM gaat hierover graag met je in gesprek.

2 documenten - 6 nieuwsberichten
Metingen
Metingen

Wanneer werknemers tijdens het werk blootgesteld kunnen worden aan risico’s, dan is de werkgever verplicht de blootstelling te beoordelen, zodat de gevaren voor de werknemers kunnen worden bepaald. In sommige gevallen moeten metingen gedaan worden, in andere gevallen volstaat een beoordeling.

Nieuws

CBM Event: Bavaria, een familiebedrijf achter de brouwketels
13 februari 2024
CBM Event: Bavaria, een familiebedrijf achter de brouwketels

Met veel plezier nodigen we je op 21 maart as. uit voor een bijzondere ervaring bij Bierbrouwerij Bavaria, een onafhankelijk Nederlands familiebedrijf met een rijke traditie in de kunst van het brouwen.

Profielfoto van Marleen Pouwels
2 maanden geleden
Nieuwe cao meubelindustrie en interieurbouw is een feit
8 februari 2024
Nieuwe cao meubelindustrie en interieurbouw is een feit

CNV Vakmensen is akkoord met het eindbod dat op 10 januari jl. door CBM is gedaan. Er hoeft maar 1 vakbond akkoord te gaan voor de formele goedkeuring van een nieuwe cao.

Nationale Peiling Ondernemingsklimaat
31 januari 2024
Nationale Peiling Ondernemingsklimaat

VNO-NCW doet in het kader van de kabinetsformatie en een nieuwe regeerakkoord onderzoek naar het ondernemersklimaat in Nederland.

Woonbranche economische barometer daalt anderhalve punt
2 januari 2024
Woonbranche economische barometer daalt anderhalve punt

Bekijk alle cijfers van de barometer.

Staatssecretaris Heijnen bezoekt Wood Loop over CO2-reductie in meubelindustrie en interieurbouw

In het kader van de Nationale Klimaatweek bracht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op 30 oktober een werkbezoek aan Domburg Bodegraven. Deze deelnemer aan Wood Loop geeft de staatssecretaris een inkijkje hoe de branche van interieurbouwers en meubelfabrikanten werkt aan het verduurzamen van de sector. En welke impact dat heeft op de CO2-uitstoot in Nederland.

Aankomende evenementen

Jong Management: buitenlandse reis Duitsland
Inmiddels is de reis naar Duitsland vol.In samenwerking met Häfele Nederland B.V. van 18 tot en...
Profielfoto van Monique van Niekerk
Profielfoto van Erna Ottenbros
2 deelnemers
Profielfoto van Monique van Niekerk
3 maanden geleden
CBM Connect
Op een gave locatie en in informele sfeer leren we elkaar beter kennen. Het thema van dit event...
Profielfoto van Gerda Koeman
Profielfoto van Martijn de Groot
2 deelnemers
Profielfoto van Marleen Pouwels
3 maanden geleden
Jong Management bezoekt meubelfabriek Van der Drift B.V.
Bedrijfsbezoek aan meubelfabriek Van der Drift B.V. in Schaijk op donderdag 27 juni 2024...
Profielfoto van Monique van Niekerk
2 maanden geleden