Samen sterk voor de interieurbouw en meubelindustrie

CBM is het verlengstuk van jouw bedrijf. Wij zijn jouw externe HR-afdeling, brengen vraag en aanbod samen, lobbyen voor belangen van de branche, zorgen voor collectieve inkoop van verzekeringen!

Thema's

Arbeidsrisico's
Arbeidsrisico's

Als werkgever ben je verplicht een goed arbeidsomstandighedenbeleid te voeren. Onderdeel daarvan is het in kaart te brengen van de risico’s van het werk. In de meubelindustrie en interieurbouw vallen onder meer machineveiligheid, gevaarlijke stoffen (houtstof, lakken, lijmen, beitsen, kwartsstof), en fysieke belasting onder de mogelijke risico’s. Lees alles over de risico's en eventuele maatregelen op de pagina's onder Onderwerpen.

Arbobeleid
Arbobeleid

Arbobeleid is het beleid dat je binnen jouw bedrijf op het gebied van arbeidsomstandigheden voert. Een goed arbobeleid leidt tot duurzame inzetbaarheid en verhoogde productiviteit: het beperkt de gezondheidsrisico’s, vermindert het ziekteverzuim en bevordert de re-integratie. Het arbobeleid moet in ieder geval een aantal onderdelen bevatten, namelijk de RI&E, een contract met een Arbodienst, het hebben van een preventiemedewerker en een BHV-organisatie, medewerkers moeten toegang hebben tot een Arbodeskundige en werknemers moet een periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) worden aangeboden. 

1 vraag
Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid gaat over visie en beleid dat zorgt voor gezonde, productieve, bekwame en betrokken medewerkers die met plezier aan het werk zijn. Een duurzaam inzetbare medewerker is vitaal, productief en gemotiveerd, een werkend leven lang. De medewerker blijft zich ontwikkelen, zodat hij/zij kan meebewegen met verandering en inzetbaar blijft tot aan het pensioen. Duurzame inzetbaarheid gaat dus over alle medewerkers in jouw bedrijf: jong én oud, alle opleidingsniveaus en alle typen functies. 

15 nieuwsberichten
Goed werkgeverschap
Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap helpt (nieuwe) medewerkers aan te trekken, te binden en te boeien. Ook in de krappe arbeidsmarkt waar we nu mee te maken hebben. Goed werkgeverschap draait om aandacht voor een prettige cultuur en fysieke en sociaal veilige werkomgeving én over goede arbeidsvoorwaarden. Goed werkgeverschap is niet vrijblijvend. Bepaalde aspecten worden verplicht vanuit de Arbowet. Er zijn verschillende manieren en middelen om hier invulling aan te geven. CBM gaat hierover graag met je in gesprek.

6 nieuwsberichten

Nieuws

Ook MDF-houtresten aantoonbaar gerecycled via Wood Loop
20 februari 2024
Ook MDF-houtresten aantoonbaar gerecycled via Wood Loop

Medium Density Fiberboard (MDF) kon tot op heden niet gerecycled worden. Daar is nu een doorbraak in gekomen.

Profielfoto van Dirk van Deursen
2 dagen geleden
Samenwerkingsverband Noord-Holland zoekt nieuwe coördinator
20 februari 2024
Samenwerkingsverband Noord-Holland zoekt nieuwe coördinator

Samenwerkingsverband Noord-Holland is op zoek naar een nieuwe coördinator voor ca. 3-5 dagen per week.

Ook FNV tekent de nieuwe cao Interieurbouw en Meubelindustrie
15 februari 2024
Ook FNV tekent de nieuwe cao Interieurbouw en Meubelindustrie

Door het akkoord van alle drie de partijen die de onderhandelingen hebben gevoerd (CBM, FNV en CNV) is het draagvlak nu in voldoende mate aanwezig.

CBM Event: Bavaria, een familiebedrijf achter de brouwketels
13 februari 2024
CBM Event: Bavaria, een familiebedrijf achter de brouwketels

Met veel plezier nodigen we je op 21 maart as. uit voor een bijzondere ervaring bij Bierbrouwerij Bavaria, een onafhankelijk Nederlands familiebedrijf met een rijke traditie in de kunst van het brouwen.

Staatssecretaris Heijnen bezoekt Wood Loop over CO2-reductie in meubelindustrie en interieurbouw

In het kader van de Nationale Klimaatweek bracht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op 30 oktober een werkbezoek aan Domburg Bodegraven. Deze deelnemer aan Wood Loop geeft de staatssecretaris een inkijkje hoe de branche van interieurbouwers en meubelfabrikanten werkt aan het verduurzamen van de sector. En welke impact dat heeft op de CO2-uitstoot in Nederland.

Aankomende evenementen

CSRD bijeenkomst
Deze bijeenkomst is besloten.Grote bedrijven (concerns) worden binnenkort verplicht om te...
Profielfoto van Nelleke Versloot
6 dagen geleden
Jong Management bezoekt Anker Stuy Coatings
In Terwispel voor Jong Management-leden op donderdag 7 maart 2024.
Profielfoto van Gerda Koeman
Profielfoto van Monique van Niekerk
Profielfoto van Daan Kerkhof
4 deelnemers
Profielfoto van Monique van Niekerk
3 weken geleden
Bavaria, een familiebedrijf achter de brouwketels
Met veel plezier nodigen we je uit voor een bijzondere ervaring bij Bierbrouwerij Bavaria, een...
Profielfoto van Loesje Overbeke
Profielfoto van Marleen Pouwels
60 deelnemers
Profielfoto van Marleen Pouwels
2 weken geleden