Nieuwsbericht

Nieuwe kalender 2025 voor de 58+ regeling

Profielfoto van Kees Zwetsloot
15 oktober 2024 | 1 minuut lezen

Werkgevers en werknemers in de meubelindustrie hebben in artikel 37 van de cao afspraken gemaakt over de zogenaamde 80-90-100-regeling. Deze regeling biedt werknemers van 58 jaar en ouder de mogelijkheid om 20% minder te gaan werken met behoud van pensioenopbouw.

De kalender 2025 is inmiddels beschikbaar. In dit voorbeeld voor 2025 is uitgegaan van een rooster met vakantiesluiting in de zomer en rond kerst. De vrijdag is als vaste vrije dag ingevuld. Dat kan afhankelijk van de situatie in het bedrijf ook een andere vaste of wisselende dag zijn. 

In de weken waarin een feestdag valt, zijn drie werkdagen ingeroosterd. Er hoeven minder vrije dagen gekocht te worden als er in die weken vier werkdagen worden ingeroosterd. Wil een werknemer naast de ingeroosterde dagen ruimte over houden om nog een aantal vrije dagen op te nemen, dan is er ook ruimte binnen deze regeling gecreƫerd. Via de kalender kun je gemakkelijk berekenen hoeveel dagen er nodig zijn om de 58+ regeling uit te voeren. Met de rekentool kun je berekenen wat dit betekent voor je bruto inkomen.