Nieuwsbericht

Schaven aan Jouw Toekomst: grensoverschrijdend gedrag

Profielfoto van Miranda Oosdijk
24 april 2024 | 1 minuut lezen

Er is de laatste tijd veel aandacht voor grensoverschrijdend gedrag in de media. Ook de overheid wil dit meer onder de aandacht brengen en is daarom een campagne gestart. Pesten, intimideren, discrimineren of grappig bedoelde opmerkingen die als kwetsend worden ervaren: het komt vaker voor dan je denkt.

In de interieurbouw en meubelindustrie worden regelmatig gezondheidschecks uitgevoerd. Als we naar de resultaten kijken, lijkt het erop dat in onze branche niet heel vaak ongewenst of grensoverschrijdend gedrag wordt ervaren. Gelukkig! Maar dat betekent niet dat er geen aandacht voor dit onderwerp moet zijn. Het is juist een heel belangrijk en actueel onderwerp. Bovendien kan het óók zijn dat medewerkers hun ervaringen voor zich houden. Schaamte, of denken dat het ‘normaal’ is, of dat het ‘aan jezelf ligt’ kunnen allemaal redenen zijn dat medewerkers zich er niet over uitspreken.

Lees meer over grensoverschrijdend gedrag: Schaven aan jouw toekomst | 3 vragen over grensoverschrijdend gedrag beantwoord | Schaven aan jouw toekomst