Samen sterk voor de interieurbouw en meubelindustrie

CBM is het verlengstuk van jouw bedrijf. Wij zijn jouw externe HR-afdeling, brengen vraag en aanbod samen, lobbyen voor belangen van de branche, zorgen voor collectieve inkoop van verzekeringen!

Thema's

Arbeidsrecht
Arbeidsrecht

Aangezien de meeste vragen vanuit de branche over arbeidsrecht gaan, richten onze juristen zich voornamelijk op dit deel van het Nederlandse recht. Wij geven je desgewenst advies over arbeidsrechtelijke kwesties in de breedste zin van het woord en zijn we er voor het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten. Daarnaast helpen we je graag met het oplossen van interne aangelegenheden op het gebied van arbeidsrecht, denk hierbij aan het beëinigen van arbeidsrelaties, reorganisaties, flexibilisering van arbeid en geschillen tussen werkgever en werknemer. 

28 vragen
Cao
Cao

Onze cao zorgt ervoor dat je als werkgever niet alle zaken op individueel niveau hoeft te regelen. CBM zet zich namens de lidbedrijven in om samen met de vakbonden een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor onze branche af te sluiten. Zo dragen we bij aan een gelijk speelveld op arbeidsvoorwaarden voor alle ondernemers in de interieurbouw en meubelindustrie. 

1 publicatie - 2 documenten - 38 vragen - 15 nieuwsberichten
Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid gaat over visie en beleid dat zorgt voor gezonde, productieve, bekwame en betrokken medewerkers die met plezier aan het werk zijn. Een duurzaam inzetbare medewerker is vitaal, productief en gemotiveerd, een werkend leven lang. De medewerker blijft zich ontwikkelen, zodat hij/zij kan meebewegen met verandering en inzetbaar blijft tot aan het pensioen. Duurzame inzetbaarheid gaat dus over alle medewerkers in jouw bedrijf: jong én oud, alle opleidingsniveaus en alle typen functies. 

1 publicatie - 1 document - 1 vraag - 18 nieuwsberichten
Financiële en fiscale zaken
Financiële en fiscale zaken

Als ondernemer moet je je een weg zien te banen door een woud van financiële, administratieve en fiscale regels. CBM acteert graag als gids in dit woud. We zijn bereikbaar voor vragen, delen relevant nieuws en bieden je inzicht in mogelijke subsidies.

2 vragen - 18 nieuwsberichten

Nieuws

CBM Connect: bekijk de video
2 mei 2024
CBM Connect: bekijk de video

CBM Connect is hét platform waar leden op thema geselecteerde kennis ophalen, advies krijgen en communiceren met adviseurs en ondernemers.

Meer weten? Laat je via de video meevoeren in de mogelijkheden!

Profielfoto van Iris van Wijck
4 weken geleden
CBM Connect: events
18 april 2024
CBM Connect: events

Wist je dat Koninklijke CBM een nieuwe website heeft? Log in met jouw persoonlijke CBM-account en navigeer naar 'Events' in de menubalk. Zet je schrap voor een scala aan events die op jou wachten!

CBM Event: Bavaria, een familiebedrijf achter de brouwketels
13 februari 2024
CBM Event: Bavaria, een familiebedrijf achter de brouwketels

Met veel plezier nodigen we je op 21 maart as. uit voor een bijzondere ervaring bij Bierbrouwerij Bavaria, een onafhankelijk Nederlands familiebedrijf met een rijke traditie in de kunst van het brouwen.

Nieuwe cao meubelindustrie en interieurbouw is een feit
8 februari 2024
Nieuwe cao meubelindustrie en interieurbouw is een feit

CNV Vakmensen is akkoord met het eindbod dat op 10 januari jl. door CBM is gedaan. Er hoeft maar 1 vakbond akkoord te gaan voor de formele goedkeuring van een nieuwe cao.

Staatssecretaris Heijnen bezoekt Wood Loop over CO2-reductie in meubelindustrie en interieurbouw

In het kader van de Nationale Klimaatweek bracht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op 30 oktober een werkbezoek aan Domburg Bodegraven. Deze deelnemer aan Wood Loop geeft de staatssecretaris een inkijkje hoe de branche van interieurbouwers en meubelfabrikanten werkt aan het verduurzamen van de sector. En welke impact dat heeft op de CO2-uitstoot in Nederland.

Aankomende evenementen

CBM Connect - AI, gebruik jij het al?
Artificial Intelligence ofwel kunstmatige intelligentie analyseert en gebruikt data vele malen...
Profielfoto van Kees Zwetsloot
Profielfoto van Kees Hoogendijk
Profielfoto van Jeroen Scheepers
142 deelnemers
Profielfoto van CBM events
5 maanden geleden
Community bijeenkomst Wood Loop
Om de recyclingcyclus te verbeteren, is samenwerking nodig binnen de keten. Koninklijke CBM,...
Profielfoto van Dirk van Deursen
3 weken geleden
Community bijeenkomst Wood Loop
Om de recyclingcyclus te verbeteren, is samenwerking nodig binnen de keten. Koninklijke CBM,...
Profielfoto van Dirk van Deursen
3 weken geleden