Samen sterk voor de interieurbouw en meubelindustrie

CBM is het verlengstuk van jouw bedrijf. Wij zijn jouw externe HR-afdeling, brengen vraag en aanbod samen, lobbyen voor belangen van de branche, zorgen voor collectieve inkoop van verzekeringen!

Thema's

Arbeidsrecht
Arbeidsrecht

Aangezien de meeste vragen vanuit de branche over arbeidsrecht gaan, richten onze juristen zich voornamelijk op dit deel van het Nederlandse recht. Wij geven je desgewenst advies over arbeidsrechtelijke kwesties in de breedste zin van het woord en zijn we er voor het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten. Daarnaast helpen we je graag met het oplossen van interne aangelegenheden op het gebied van arbeidsrecht, denk hierbij aan het beëinigen van arbeidsrelaties, reorganisaties, flexibilisering van arbeid en geschillen tussen werkgever en werknemer. 

32 vragen
Cao
Cao

Onze cao zorgt ervoor dat je als werkgever niet alle zaken op individueel niveau hoeft te regelen. CBM zet zich namens de lidbedrijven in om samen met de vakbonden een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor onze branche af te sluiten. Zo dragen we bij aan een gelijk speelveld op arbeidsvoorwaarden voor alle ondernemers in de interieurbouw en meubelindustrie. 

1 publicatie - 2 documenten - 39 vragen - 16 nieuwsberichten
Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid gaat over visie en beleid dat zorgt voor gezonde, productieve, bekwame en betrokken medewerkers die met plezier aan het werk zijn. Een duurzaam inzetbare medewerker is vitaal, productief en gemotiveerd, een werkend leven lang. De medewerker blijft zich ontwikkelen, zodat hij/zij kan meebewegen met verandering en inzetbaar blijft tot aan het pensioen. Duurzame inzetbaarheid gaat dus over alle medewerkers in jouw bedrijf: jong én oud, alle opleidingsniveaus en alle typen functies. 

1 publicatie - 1 document - 1 vraag - 18 nieuwsberichten
Financiële en fiscale zaken
Financiële en fiscale zaken

Als ondernemer moet je je een weg zien te banen door een woud van financiële, administratieve en fiscale regels. CBM acteert graag als gids in dit woud. We zijn bereikbaar voor vragen, delen relevant nieuws en bieden je inzicht in mogelijke subsidies.

2 vragen - 18 nieuwsberichten

Nieuws

CBM-bestuur in beeld: Paul van Keulen
18 juli 2024
CBM-bestuur in beeld: Paul van Keulen

Het bestuur van CBM bestaat uit elf gedreven ondernemers met hart voor onze branche. Paul van Keulen is een van onze nieuwe aanwinsten. We spreken hem over zijn interieurbouwbedrijf, over CBM en over het waarom van zijn deelname aan het bestuur.

Profielfoto van Iris van Wijck
4 dagen geleden
Nieuws van leden en relaties
18 juli 2024
Nieuws van leden en relaties

Nieuws van leden en relaties van deze week: CLEAF verwerft minderheidsbelang in DecoLegno, JPG Hulsebosch 5 jaar CBM-lidmaatschap en Meubelmakerij Het Woud B.V. 10 jaar CBM-lidmaatschap.

Sociaal Fonds Meubelindustrie (SFM)
18 juli 2024
Sociaal Fonds Meubelindustrie (SFM)

Samenwerken aan de ontwikkeling van de interieurbouw en meubelindustrie, dat is waar het Sociaal Fonds Meubelindustrie (SFM) voor gaat. Maar welke bijdrage levert SFM nu aan de branche en welke projecten komen hier allemaal bij kijken?

Aanvraag CBM-lidmaatschap
18 juli 2024
Aanvraag CBM-lidmaatschap

Aanvraag CBM-lidmaatschap van deze week: Double Vision Interieurprojecten. Als je bezwaar hebt tegen de toekenning van het lidmaatschap dan dien je dat binnen twee weken na plaatsing van dit bericht door te geven aan Monique van Niekerk.

Staatssecretaris Heijnen bezoekt Wood Loop over CO2-reductie in meubelindustrie en interieurbouw

In het kader van de Nationale Klimaatweek bracht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op 30 oktober een werkbezoek aan Domburg Bodegraven. Deze deelnemer aan Wood Loop geeft de staatssecretaris een inkijkje hoe de branche van interieurbouwers en meubelfabrikanten werkt aan het verduurzamen van de sector. En welke impact dat heeft op de CO2-uitstoot in Nederland.

Publicatie

Energieprijs bij Scholt
30 april 2024
Energieprijs bij Scholt
Veel leden en business partners kopen via het CBM-energiecollectief hun energie in. Sinds 1 januari dit jaar doen we dat met Scholt Energy, die als energieleverancier zowel inkoopt op de dagmarkt als de termijnmarkt.
Profielfoto van Dirk van Deursen
3 maanden geleden
Nulmeting 2023 circulair ondernemen in de meubelindustrie
14 maart 2024
Nulmeting 2023 circulair ondernemen in de meubelindustrie
Deze rapportage biedt een diepgaande analyse van de resultaten van de Circulaire Enquête. De enquêteresultaten geven inzicht in de huidige stand van zaken met betrekking tot duurzaamheid en circulariteit binnen de meubelbranche.
Profielfoto van Dirk van Deursen
4 maanden geleden

Aankomende evenementen

Jong Management bezoekt Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen
Bedrijfsbezoek aan Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen in Doorwerth op donderdag 19...
Profielfoto van Monique van Niekerk
6 maanden geleden
HR-event
Er komt een HR-event aan op 3 oktober! Er wordt nog hard gewerkt aan een definitief programma....
Profielfoto van CBM events
1 week geleden
Studiereis Cosentino Spanje
CBM organiseert een studiereis naar het bedrijf Cosentino in Zuid-Spanje. Cosentino is een...
Profielfoto van Sharon Hendriks-Potijk
Profielfoto van Guus Coumans
Profielfoto van Jan Willem van Manen
24 deelnemers
Profielfoto van Marleen Pouwels
5 maanden geleden

Uitgelichte vragen

Profielfoto van Michael van Wijk
Michael van Wijk 3 weken geleden

Kun je zomaar wachtdagen invoeren?

Is het mogelijk om voor de werknemers een wachtdag in te voeren bij ziekmeldingen? of mag dit wettelijk niet zomaar?

4
Profielfoto van Michael van Wijk
Michael van Wijk 3 weken geleden

Hoeveel is vakantie uren bouw je op bij aanvullend ouderschapsverlof?

Een van mijn werknemers neemt na de geboorte van zijn dochter aanvullend ouderschapsverlof op tegen 70%. Hoeveel vakantieuren bouwt hij dan op tijdens deze dagen? Is dit alleen gerekend over die 70% dat hij uren opbouwt of heeft dit niks met elkaar te maken?

2