Nieuwsbericht

Alles over cao & pensioen

Profielfoto van Rosa van Bolhuis
1 augustus 2024 | 1 minuut lezen

CBM onderhandelt namens onze lidbedrijven over de cao voor onze branche. In de cao staan ontwikkeling van mensen, veilig en gezond werken en goede arbeidsvoorwaarden centraal zodat bedrijven optimaal kunnen produceren. Hiermee maken we ons ook hard voor een goed pensioen. We vinden het belangrijk dat mensen ook na hun werkzame leven verzekerd zijn van een passend inkomen. 

Op CBM Connect vind je als lid van Koninklijke CBM alle benodigde informatie over:

·       Cao
Onze cao zorgt ervoor dat je als werkgever niet alle zaken op individueel niveau hoeft te regelen. CBM zet zich namens de lidbedrijven in om samen met de vakbonden een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor onze branche af te sluiten. Zo dragen we bij aan een gelijk speelveld op arbeidsvoorwaarden voor alle ondernemers in de interieurbouw en meubelindustrie. 

·       Functie-indeling voor interieurbouw en meubelindustrie
Komt er een nieuwe werknemer in dienst? Verandert de inhoud van een van de functies binnen jouw bedrijf? Wordt er een nieuwe functie gecreëerd? CBM helpt je bij het indelen volgens de functiebeschrijvingen in de cao. 

·       Pensioen
Alle werknemers die in de meubelindustrie, orgel- of tentoonstellingsbouw werkzaam zijn, bouwen verplicht en automatisch pensioen op bij Oak Pensioen. Hiervoor betaal je als werkgever -net als jouw werknemer- de helft van de verschuldigde pensioenpremie. CBM is met drie bestuurszetels vertegenwoordigd in het bestuur van het pensioenfonds en draagt hierdoor bij aan het behartigen van de belangen van onze werknemers. Het belangrijkste doel is dat iedereen -jong én oud -het pensioen krijgt dat in de pensioenregeling van Oak Pensioen wordt beoogd.

·       Premiepercentages
Sociale verzekeringspremies zijn premies die in verband met de wettelijk verplichte sociale verzekeringen -denk aan de zorgverzekeringswet- worden geheven. De premiepercentages worden elk jaar door de overheid vastgesteld. Download op deze pagina eenvoudig de meest recente premiepercentages en aanvullende bijlages. 

Bovenstaande links brengen je direct op de pagina waar je alles vindt over dit onderwerp. Van kennisdocumenten tot nieuwsartikelen en van door leden gestelde vragen (en antwoorden) tot relevante evenementen. We zijn er voor je!